Tarieven & vergoedingen

 

Krijg ik onze gesprekken vergoed?

Ja, je krijgt vergoeding als:

  • je klachten vallen onder de basis GGZ
  • jouw psycholoog staat ingeschreven in het BIG-register. Dit register biedt duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. (Ik sta als GZ-psycholoog ingeschreven onder nummer 59050878325)
  • je aanvullend verzekerd bent voor klachten die onder de basis GGZ vallen

én

  • als je een doorverwijzing hebt van je huisarts

Hoeveel gesprekken krijg ik vergoed?

Dat hangt van het traject dat je nodig hebt. Zorg wordt tegenwoordig in pakketten afgenomen door de verzekeraar. Er zijn vier pakketten:

Basis GGZ Kort – (€ 482,26)

Basis GGZ Middel – (€ 830,23)

Basis GGZ Intensief – (€ 1.301,85)

Basis GGZ Chronisch –  (€ 1.201,50)

Hoe zit het met relatietherapie?


Als relatietherapie onderdeel is van een behandeling die onder de Basis GGZ valt, wordt hij vergoed. En ook als je er aanvullend voor verzekerd bent. Is dit niet het geval dan betaal je de therapie zelf.

En als ik geen aanvullende verzekering heb of mijn klachten niet vergoed worden?

Dan zal je de behandeling zelf moeten betalen. De kosten zijn dan 101,03 euro per sessie (= 45 minuten gesprekstijd). Voor relatietherapie gelden andere tarieven. Als je de gesprekken zelf wilt betalen is een doorverwijzing van de huisarts niet nodig. 

Gaat de rekening direct naar de verzekeraar?

Als ik een contract heb met jouw zorgverzekeraar wordt de rekening direct naar de verzekeraar gestuurd. Heb ik geen contract met jouw verzekeraar dan stuur ik de rekening naar jou en kun je die zelf indienen.

Verzekeraars hanteren verschillende regels

Hoeveel je dan van je zorgverzekeraar vergoed krijgt is afhankelijk van je polis en kan variëren van 60 tot 100 procent. Daarom is het raadzaam bij je verzekeraar te checken wat jouw polis dekt.

Tot slot

Tot en met Z heeft een kwaliteitsstatuut. Dit statuut draagt ertoe bij dat de juiste hulp, op de juiste plaats, door de juiste zorgprofessionals binnen een professioneel en kwalitatief verantwoord netwerk wordt geleverd.